Monday, May 7, 2012

2

Set Penggambaran The Lord Of The Rings Di Kandang Biri-Biri

 • Monday, May 7, 2012
 • Rahman Hatim
 • Share

 • Apabila Peter Jackson melihat Kebun Alexander semasa pencarian diudara North Island di Matamata di New Zealand untuk lokasi yang terbaik aksi The Lord of The Rings, beliau segera fikir ia adalah sempurna untuk Hobbiton, kampung di mana Hobbits hidup . Beliau mula menyediakan tapak pada Mac 1999 untuk penggambaran yang bermula pada akhir tahun.

  Askar New Zealand telah dibawa untuk membina 1.5 km jalan ke tapak tersebut. Mereka membawa mesin penggali, jentolak, loader, trak, penggelek, penggred dan jentera berat lain ke kawasan tersebut. Tiga puluh tujuh lubang Hobbit telah diwujudkan di lereng bukit dengan kayu. Rumput dikawasan tersebut adalah tiruan dan diimport dari Taiwan. Selama sembilan bulan, 400 orang bekerja keras setiap hari untuk menukar tempat ini,sebelumnya kawasan yang terbiar dan sekarang sudah berubah seperti yang anda boleh lihat dalam gambar dibawah.

  Hari ini, hanya 17 rumah Hobbit kekal dan rumah tersebut telah menjadi kandang biri-biri. Pada tahun 2011, set sepenuhnya dibina semula untuk film "The Hobbit" dan kini kekal sebagai pameran dan tarikan pelancong untuk peminat.  Do you like this story?

      
      

  2 comments

  May 8, 2012 at 9:34 AM

  indahnya tempat ..bersih je

  May 11, 2012 at 8:15 AM

  @sis92


  btol2 ^^

  Post a Comment

  Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com